lördag, april 23, 2005

Chevy Chase, congas och ett udda möte

Det är nästan komiskt hur Tim kan ha förändrat världen. Tänk om han inte ratat Chevy Chase som musiker. Hade vi fått vara utan ”Ett päron till farsa på semester i Europa” då? Jag tror inte att Chase är särskilt upprörd över att han blev ratad i varje fall. Men spelat tillsammans har de alltså gjort. Det inträffade när Tim gjorde något av en collegeturné runt i USA. Eftersom han inte hade råd att ta med sig full uppsättning musiker lät han studenter på plats få chansen.


Gjorde karriär på annat håll

Det var på det sättet han kom i kontakt med Carter Collins som skulle bli hans congasspelare ett tag framöver. Collins medverkar bl. a. på Goodbye and Hello och Happy Sad.

Tillsammans med The Doors var Tim kontrakterad hos skivbolaget Elektra. Därför var det inte så konstigt att han stötte ihop med Jim Morrison då och då. En sommarkväll i Los Angeles träffade de på varandra när Morrison kom körandes. Tim var berusad och Morrison var hög på syra, de bägge skrattade åt det faktum att de var under påverkan av den andres val av drog.

(anekdoterna är hämtade ur David Brownes bok Dream Brother som rekommenderas starkt)

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

fin blog!!

6:58 em  
Blogger Synchronized Jumps said...

Chevy är min idol. Han och Steve Martin gör mig otroligt nostalgisk och glad!

Fletch är en fett bra film det med.

8:26 em  

Skicka en kommentar

<< Home